Zondag een prachtige dag!

Het is fantastisch dat we aanstaande zondag tijdens de 42e ballonvossenjacht mogen uitkijken naar een prachtige dag! Niet alleen hebben we zon en weinig bewolking, maar bovendien is het 22 graden en waait de wind eindelijk eens een keer vanuit een andere hoek. Dat voorspellen tenminste de weerprofeten op dit moment met een overduidelijk beeld wat niet meer lijkt te veranderen.

De voorbereidingen zijn nagenoeg afgerond; morgen (zaterdag dus) is een team druk om de laatste voorbereidingen te treffen in het commandocentrum te Hilversum zodat de begeleidingsstations alle jagers en luisteraars van de informatie over de ballon kunnen voorzien en QSO’s kunnen maken. Ondanks de Corona beperkingen staan dus alle lichten op groen.

Als klap op de vuurpijl bereikte ons gisteren het bericht dat Stichting Scoop Hobbyfonds (Hobbyscoop) speciaal voor de ballonvossenjacht een extra steunpunt heeft geplaatst voor PI2NOS zodat de dekking in de noordelijke helft van ons land gewaarborgd is. Als alles meezit kan de hiervoor ingerichte zendlocatie in Lelystad nadien behouden blijven, fingers crossed. Hartelijk dank gaat uit naar Paul, PE1RJV die dit mogelijk heeft gemaakt!

Aan PI3UTR is een kleine wijziging aangebracht waardoor de dekking in het midden van het land enigszins beter is geworden, alle beetjes helpen.

Tenslotte doen we nog een oproep: Kan je peilen en heb je zondag zin in een leuke en spannende dag buiten? Laad je vrouw en kinderen in (of laat ze juist thuis πŸ˜‰ ) en doe mee met de Ballonvossenjacht! We hopen jullie allen te zien aan de finish waar we onder corona veilige omstandigheden de prijsuitreiking zullen doen! Tot zondag allemaal!

3 gedachten over “Zondag een prachtige dag!”

 1. I will catch you guys on the air Mischa.
  I am really looking forward to working through the transponder from my portable location near Eastbourne.
  73 Ian G7HFS/PA3IKH

 2. Nog even paar uur slapen en dan weer lekker mee -luisteren/kijken naar dit jaarlijkse evenement!

  Echt heel veel credits naar de crew; top dat jullie dit zelfs in deze barre corona tijden toch voor elkaar hebben gekregen + ook PI2NOS weer goed aan de band!

  Spannend! morgen voornamelijk N-O wind!
  (zal toch niet zo zijn dat ie bij Rinus op zijn dak landt? πŸ˜‰

  Mooie dag allen en voor de jagers ; happy hunting! πŸ™‚

Reacties zijn gesloten.