Nog drie dagen…

Met nog drie dagen te gaan tot de 39e Landelijke Ballonvossenjacht even een vooruitblik op het weer. Het beloofd een windrijke dag te worden. Aan de grond zelfs windkracht 4 á 5 vanuit het zuidwesten. Op hoogte kan de richting totaal anders zijn, maar zal het minstens zo hard waaien. Dat beloofd wat voor komende zondag.

Als we naar de NOS luisteren horen we overdag de nodige QSO’s die in het teken staan van de Ballonvossenjacht. Veel deelnemers proberen te gissen naar de locatie van oplating. Deze zal geheim blijven. Ook tijdens de jacht. Waar de ballon opgelaten wordt is eigenlijk ook totaal irrelevant. Het is een peiljacht. En met het peil- element weer als hoofddoel heeft iedere deelnemer gelijke kansen. Wellicht ziet om die reden de top 10 er dit jaar heel anders uit dan de voorgaande jaren. Meedoen dus!

Tot zondag op de landingsplaats. Of bij PI4RCG. Of op PI2NOS, PI3UTR of 7080 kHz op de 40-meter band. De operators zullen tussen 10.00 en 17.00 uur actief zijn op de verschillende banden.

3 gedachten over “Nog drie dagen…”

 1. I’m sorry that I won’t be able to be with you all and hunt BUT I will be operating from my portable qth on high ground above the town of Eastbourne on the South east coast of the UK…Locator square is JO00DS so I will once again be calling through the transponder on the balloon.I will also be working on HF to the control station.I wish everyone good luck on Sunday.
  73 Ian.G7HFS/PA3IKH☺

   1. Hi Rolf.
    Good luck tomorrow and maybe we can make a qso through the transponder?
    I will also be qrv on HF.
    I hope the wx will be good too?
    73.Ian.

Reacties zijn gesloten.