De laatste dagen…

Goedemiddag allemaal. Nog 6 dagen te gaan tot de 39e Ballonvossenjacht. Morgenavond zal de crew de laatste punten afstemmen. De ATV-antennes staan zoals jullie gelezen hebben en ook de 40-meter antenne bij PI4RCG is gerepareerd. We hebben tevens een remote-station voor 80/40 beschikbaar, dus mocht de MUF onder de 7 MHz. zakken dan kunnen we, met wat beperkt vermogen, uitwijken naar de 80-meter band.

De weersverwachting voor komend weekend staat inmiddels online. Het lijkt een natte frisse dag te gaan worden met een matige wind die vanuit het zuidwesten het land binnen komt. Hoe dit op ruim 30 kilometer hoogte is kunnen we nu nog niet zeggen. Niets is zo wisselvallig als het weer. Maar gelukkig kunnen we rekenen op decennia ervaring van weerman Richard.

Heb jij nog geen antenne, kijk dan hier. Een verzwakker is ook handig. Tot zaterdag bij het commandocentrum PI4RCG of nog beter: bij de landingsplaats van de ballon. Waar, weten we zelf ook nog niet :-).