De 39e Ballonvossenjacht

Inmiddels zijn alle voorbereidingen gedaan om de 39e Landelijke Ballonvossenjacht weer een succes te laten zijn. Dat wil zeggen van onze kant. Het evenement wordt tot een succes gemaakt door de vele deelnemers die ieder jaar meedoen. Passief, door in te melden bij een van de 3 stations of de beelden te bekijken, of actief door, net als een 50-tal andere teams, mee te doen met het uitpeilen van de ballon. We hopen dit jaar weer meer dan 50 teams op de laningsplaats te treffen. Zeker nu iedereen gelijke kansen heeft door de geheime oplaatplaats.

Het programma voor morgen:
09.00 – Medewerkers verzamelen bij PI4RCG
09.30 – Briefing van de medewerkers
10.00 – De drie begeleidingsstations komen als PI4RCG on-air
10.30 – De volgequippe vertrekt richting de oplaatplaats
11.30 – Start met het vullen van de ballon
13.00 – Start van de Ballonvossenjacht 2017!

Vanaf 13.00 uur is het programma open omdat niemand natuurlijk weet hoe het verder zal verlopen. Dat wordt weer spannend! via alle beschikbare media kan je het verdere verloop netjes volgen, mis het niet.

Bezoek aan het commandocentrum
Voor mensen die het commandocentrum in de Radiokelder willen bezoeken nog even extra informatie. De ingang bevindt zich tegenwoordig aan de Franciscusweg 18 te Hilversum. Parkeren doe je aan de straat. De plekken voor de deur zijn niet voor bezoekers.
Denk eraan dat de operators hun werk willen doen. Onderlinge QSO’s doe je dus niet naast of achter hen. De meetruimte zal gesloten zijn. De bar is wel geopend voor een kop koffie of frisdrank. Daarmee is PI4RCG ook een ideale vertrekplaats voor de jagers, gezien de centrale ligging in het land.
PI4RCG is vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek.

Updates van het volgteam
Vanaf morgen ochtend vind je de welbekende regelmatige updates via onze website en doorplaatsingen op Facebook en Twitter. Natuurlijk kan je ook alles volgen via de repeaters, kortegolf en de livestreams.

Frequenties van de ballon
De bekende bakenpiep zal dit jaar niet meer te horen zijn. Peilen dient te gebeuren op de uitgang van de transponder op 145.475 MHz. Peilen kan ook op de ATV-zender die op 1252 MHz uitzend.
Het signaal van de transponder blijft actief. Ook wanneer er niemand ontvangen wordt op de ingang (432.550 MHz).

De prijzen
Zoals elk jaar is er voor de top 3 een prijs beschikbaar. Sinds enkele jaren hebben we voor iedere auto die zich meld bij de landingplaats ook een aandenken in de vorm van een medaille. Dit jaar zullen er ook nog eens willekeurig enkele rugtassen verloot gaan worden. Dus ook al ben je erg laat bij de landingsplaats: doorrijden.

De sonde met transponder en ATV-zender.
De sonde met transponder en ATV-zender.

Het weerbericht
Het was even spannend maar het lijkt een mooie dag te gaan worden. De zon laat zich tussen de wolken door even zien en naar verwachting blijft het droog. Het weer is dus geen excuus om niet te gaan peilen. Trek wel een trui aan want de zomer lijkt voorbij. Een jas in de kofferbak kan ook nooit kwaad. Het blijft immers Nederland.

Donaties
Niet geheel onbelangrijk: rechts vind je de donatiebutton. Een evenement als de ballonvossenjacht kost veel geld. Denk aan verzekeringen, de ballonnen zelf en de vulling hiervan met helium. Ook de prijzen moeten ergens van betaald worden. Door jouw bijdrage kunnen we volgend jaar de 40e Landelijke Ballonvossenjacht organiseren. We verklappen nu alvast dat we onder speciale roepletters QRV zullen zijn. Doneren dus.

Tot morgen!

5 gedachten over “De 39e Ballonvossenjacht”

  1. Good luck everyone.Hope to work many of you through the transponder.73.Ian G7HFS

  2. Good luck everyone.I hope to work many of you through the transponder from here in Eastbourne. UK.
    73 Ian G7HFS.

Reacties zijn gesloten.