LAB: De ATV-zender

Vorig jaar hebben we Rolf (PE1PTP) gevraagd om een nieuwe ATV-zender te bouwen op basis van een Commtech blikje. Dit blikje werd gedoneerd door Ton (PE1BQE) en Rolf ging ermee aan de slag. Omdat alles klein moest, werd er een pico-controller ingebouwd en alles wat  niet nodig was verwijdert. Om een vermogen van circa 1 Watt te kunnen maken op 1252 MHz is er een MMIC geplaatst achter de zender.

Tijdens de vlucht vorig jaar bleek de videozender op een hoogte van circa 30 kilometer toch last te hebben van de koude temperaturen van circa -30 graden Celcius. Om ervoor te zorgen dat zaken dit jaar beter werken, heeft Rolf de zender weer op de pijnbank gelegd. Een en ander heeft hij vastgelegd in een ‘dagboek’ dat op Github te vinden is, waar ook foto’s te vinden zijn.

Link: https://github.com/realrolfje/

Een gedachte over “LAB: De ATV-zender”

Reacties zijn gesloten.