LAB: De vulinstallatie

Over twee weken is het zover. De 38e Landelijke Ballonvossenjacht zal van start gaan. Een team van mensen werkt intussen gestaag door aan de voorbereidingen. Vandaag een kijkje in het vulstation dat gebouwd is om de ballon in eigen beheer op te laten op een willekeurige plek in Nederland en de uitleg van de werking ervan.

De vulinstallatie is gemaakt door Richard, die ons de afgelopen jaren vanuit zijn functie bij het KNMI altijd goed geholpen heeft. De weerballonnen die we gebruiken hebben een bepaalde trekkracht. De vulling van de ballon zal hier dus op aangepast moeten worden. En dat kan met de zelf vervaardigde vulnippel. Wanneer de ballon zijn trekkracht bereikt komt er een gewicht omhoog en kan het ventiel worden afgesloten. Dat voorkomt het opblazen van de ballon.

3 gedachten over “LAB: De vulinstallatie”

Reacties zijn gesloten.