Opnieuw actief op de 40-meter band

Cloudburner_RCGSinds enkele jaren is de organisatie van de ballonvossenjacht QRV op de 40-meter band. Zowel op deze HF band als ook via PI3UTR en PI2NOS worden tussen 10.00 en ca. 17.00 uur vele verbindingen gemaakt en ook regelmatig informatie gegeven over het verloop van de jacht die om 13.00 uur begint. Het resultaat van afgelopen jaren leert dat 40m overdag een beduidend beter resultaat oplevert dan de voorheen gebruikte 80-meter band.

We zullen een geschikte frequentie gebruiken zodat ook Novice stations die zich buiten bereik van de beide landelijke repeaters bevinden een mogelijkheid hebben om zich in te melden. Normaal gesproken is PI4RCG te werken op 7.080MHz +/- QRM.

Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van PI4RCG hard gewerkt om een antenne op te hangen naar ontwerp van Remco, PA3FYM. De gebouwde antenne is een zogenoemde Skyloop en moet ervoor zorgen dat de uitzendingen goed te horen zijn in West Europa.

2 gedachten over “Opnieuw actief op de 40-meter band”

Reacties zijn gesloten.