ATV beelden tijdens de BVJ

pi6atvATV en de Ballonvossenjacht. Altijd een spannende combinatie zo weten we vanuit het verleden. De afgelopen twee jaar hebben we in goed overleg met primare gebruikers en Agentschap Telecom altijd eventueel geldende zendbeperkingen weten te ondervangen.

Dit jaar was het wederom spannend of we de beelden vanuit de ballon konden doorzetten op de verschillende ATV-repeaters. Zoals bekend moet PI6ATV haar plek in de Gerbrandytoren op termijn verlaten. Dit ATV relais wordt tjidens de Ballonvossenjacht intensief gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het volgen van de sonde en de hierbij horende beelden.

Gelukkig hebben we ondertussen de duidelijkheid gekregen dat de systemen in de Gerbrandytoren in ieder geval tijdens de Ballonvossenjacht gewoon nog in gebruik zullen zijn. Dat is goed nieuws voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om ballon te volgen of de radioclub ’t Gooi te bezoeken want alles is dan eveneens ruimschoots via amateur radio, televisie en internet te volgen.

De crew van PI6ATV is afgelopen weekenden druk bezig geweest om alle zaken technisch op orde te brengen. Diverse audio- en video switches zijn vervangen en alle ontvangers zijn in orde gebracht. Ook de crew van PI6HVS is actie omdat dit station als relay gebruikt zal worden om de beelden van- en naar het commando-centrum bij PI4RCG richting PI6ATV te sturen. Het toeval wil dat PI6HVS vrijwel ‘naast’ het vluchtleidingscentrum is gelegen en daardoor een uitstekende opstapplaats is voor de televisiebeelden…

5 gedachten over “ATV beelden tijdens de BVJ”

Reacties zijn gesloten.