Nog enkele dagen…

Over twee dagen is het zover en zal de Ballonvossenjacht 2015 van start gaan. De organisatie is inmiddels druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Via dit bericht willen we graag een update geven over de stand van zaken.

ATV-beelden
Ieder jaar is het spannend. Zijn er zendbeperkingen? Hoewel er op de website van Agentschap Telecom niets te lezen is, zijn er wel degelijk meerdere primaire gebruikers actief in Amsterdam, Zandvoort en Arnhem. In goed overleg tussen de organisatie en Agentschap Telecom is het echter gelukt de frequentie 2330 MHz vrij te houden. We hebben dus beelden van de ballon die via PI6ATV te zien zijn. Ook vanuit het commandocentrum bij PI4RCG zijn beelden te zien, die via PI6HVS naar de Gerbrandytoren gezonden worden.

Repeaters
Afgelopen donderdag is er een flinke uitbreiding geweest op het PI2NOS netwerk, door een zendontvanger te plaatsen in Hoogersmilde. Er wordt uitgezonden op circa 300 meter hoogte, meer dan voldoende om de drie Noordelijke provincies en vrijwel heel Overijssel af te dekken. Ontvangen gebeurt nog op 70 meter hoogte, dus dit is nog enigszins beperkt. Desalniettemin een zeer mooie uitbreiding daags voor de 37e Landelijke Ballonvossenjacht.

De organisatie is ook actief via PI3UTR en op de 40-meter band voor mensen die buiten bereik (kan dat?) van beide repeaters wonen.

Callsign
De organisatie gebruikt PI4RCG als callsign, de clubcall van Radio Club ‘t Gooi van waaruit alle uitzendingen ook plaatsvinden. Verschillende teams van operators zullen vanuit de zogenoemde Radiokelder verbindingen maken en zorgen dat er zeer regelmatig een update uitgezonden wordt naar de volgers die onderweg zijn. Deze informatie wordt daarna tevens zichtbaar op de website, het Twitter account én op onze Facebook pagina.

Bezoek ons!
Omdat we gebruik maken van de Radiokelder van PI4RCG kunnen geinteresseerden een kijkje komen nemen naar onze bezigheden, al is het meedoen aan de jacht natuurlijk veruit het leukste! Parkeer je auto niet voor de ingang van het pand maar zoek een rustige plek. Bijvoorbeeld bij de Sligro op slechts 3 minuten loopafstand. Bezoek is welkom tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Franciscusweg 26 te Hilversum. Voor de routebeschrijving zie PI4RCG.nl.

Prijzen
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Er is voor ieder team dat meedoet aan de jacht eén verschijnt aan de landplaats van de ballon ter plaatse een leuk aandenken beschikbaar. Aan de eerste, tweede en derde prijswinnaars zal een beker uitgereikt worden. Mocht de ballon geland zijn dan neemt het bereik natuurlijk behoorlijk af. De organisatie zal na enige tijd meer details over de landplaats bekend maken via de repeaters en op de 40-meter band, zodat mensen alsnog binnen bereik van de sonde komen. Het laatste stukje zal je natuurlijk nog wel zelf moeten peilen, dit gaan we dus belonen bij aankomst!

Tot zondag!
De Ballonvossenjacht start zondag om 10.00 uur via PI2NOS, PI3UTR en de 40-meter band. Om 13.00 uur zal de ballon opgelaten worden vanaf het KNMI-terrein in De Bilt.