De laatste informatie…

zaterdag 12 september – 16.00 uur

Over precies 21 uur gaat als alles goed gaat de sonde weer de lucht in, tijd voor de laatste informatie!

Begeleidingscentrum
20150912_151318Allereerst kunnen we melden dat vandaag het begeleidingscentrum is opgebouwd en alle techniek is getest. So far so good, want alles lijkt zonder problemen te functioneren.  Morgenochtend vanaf 10.00 uur kan door belangstellenden een verbinding gemaakt worden via NOS en UTR en is de Radioclub ’t Gooi open voor bezoekers, de koffie staat klaar!

Dagplanning:
10.00 uur – Begeleidingsstations in de lucht voor QSO
10.30 uur – Volg-equippe vertrekt richting KNMI
12.15 uur – De ballon wordt bij het KNMI gevuld
12.55 uur – De repeaters worden vrijgemaakt voor live verslag
13.00 uur – Start van de Ballonvossenjacht 2015!
17.00 uur – Afsluiting van de verbindingen – einde BVJ2015…

Eerste (en laatste) prognose
Onze aeroloog Richard heeft alvast een kijkje genomen in de wind verwachtingen. Zoals het er nu naar uitziet zal de ballon uiteindelijk richting Noord gaan. Noord kan natuurlijk van alles betekenen maar het is wel uitgesloten dan de sonde in Belgie zal landen. Zoals het er nu naar uitziet is de grondwind afkomstig uit het zuidoosten en zal de sonde op grotere hoogte een duidelijke westcomponent krijgen waardoor ze meer noordoostelijk zal drijven. Meer vertellen we niet ;-)…

Het weer
Hoe blij kunnen we zijn: de verwachting voor zondag was oorspronkelijk niet geweldig, er zat regen in de lucht. Gelukkig blijkt het zeer mee te vallen, mogelijk valt in de ochtend een klein spatje en zal het daarna pas in de avond gaan regenen. Vooralsnog is het tijdens de ballonvossenjacht dus droog!

Meedoen
IMG-20150912-WA0003Het is nog niet te laat om mee te doen! Sowieso verwachten we weer een grote toeloop, even de peildoos aan de lader en je kan al meedoen. Dit jaar hebben we wel héle mooie prijzen. De bekers hebben we dit jaar ingeruild voor een prachtige staande in glas gegraveerde plaquette en voor ieder deelnemend team is dit jaar geen lintje, maar een heuse medaille beschikbaar! Die mag je natuurlijk niet missen, dus zorg ervoor dat je aan de finisch verschijnt! De foto spreekt boekdelen…

 

4 gedachten over “De laatste informatie…”

    1. Ik ga het proberen,en ben benieuwd of ik hem ga vinden

      Ik heb er in ieder geval zin in

  1. Good luck to everyone taking part in the 2015 Ballonvossenjacht. Unfortunately I will not be able to work through the transponder this year but I will be following the event on the Internet .I will call in on HF to the control station.
    73…Ian Harling. G7HFS /PA3IKH.

Reacties zijn gesloten.