Special Event Call en veel meer nieuws!

Met minder dan een week voor de boeg tot de 35e Ballonvossenjacht hebben we prachtig nieuws op diverse vlakken! Tijd dus voor een update:

Allereerst kunnen we eindelijk aankondigen dat we voor de 35e Ballonvossenjacht een special-event call zullen gebruiken op de repeaters PI3UTR, PI2NOS én op 40m! De callsign PH35BFH laat zichzelf vrijwel omschrijven immers luchtvaartuigen beginnen altijd met Papa Hotel, het is de 35e keer én de BalloonFoxHunt als suffix is een inmiddels welbekend begrip geworden en voor iedereen te begrijpen! Zorg dus dat je één of meerdere QSO’s met ons logt op de 15e!

Verder is de machtiging binnen waarmee we PI3UTR naar ongekende hoogte kunnen tillen! De repeater zal op 15 september tussen 0.00 en 23.59u namelijk QRV zijn vanaf 350m hoogte vanuit de Gerbrandi toren te IJsselstein! Pak die kans dus en gebruik m die dag….

Verder bereikte ons eerder het bericht dat een zendverbod bestaat voor de 13cm band tussen 10 en 15 september rond Zandvoort als gevolg van het KLM open evenement. Dat was een obstakel voor de zender in onze sonde, immers, we weten nooit vooraf waar de ballon heen waait…

Nauw overleg met het Agentschap Telecom heeft er gelukkig toe geleid dat de professionele gebruiker het ‘kanaal’ rond 2330MHz voor ons vrij laat zodat we de beelden uit de ballon onverminderd kunnen uitzenden!

Een hartelijk dank gaat uit naar PI3ZOD, de 2m repeaters op 145.625 in de ons omringende landen en het Agentschap Telecom voor de ondersteuning om het allemaal mogelijk te maken!

Tenslotte nogmaals de melding dat we hopen een extra grote groep jagers te mogen verwelkomen bij de landingsplaats a.s. zondag! We zorgen dat er voor iédere equippe een klein aandenken is om mee naar huis te nemen. Mocht je de sonde niet direct vinden, kijk dan op de website of op facebook of luister anders naar de verschillende frequenties voor meer informatie over de omgeving van de landingsplaats zodat het voor iedereen te vinden is!

De organisatie heeft nog een kleine week om de verdere voorbereidingen te treffen zodat we hopelijk zondagavond terug kunnen kijken op een bijzonder succesvolle 35e ballonvossenjacht met heel veel jaag, kijk, luister en QSO plezier voor een héle grote groep geinteresseerden.

Tot zondag!

Een gedachte over “Special Event Call en veel meer nieuws!”

Reacties zijn gesloten.