Volgploeg ter plaatse

Na een voorspoedige reis vanuit Hilversum heeft de volgploeg de oplaatplaats inmiddels bereikt. In het “diepste geheim” is nu begonnen met de voorbereidingen zodat de ballon rond half één geblazen kan worden. Zodra we de sonde getest hebben kunnen we een meer definitief beeld geven of 13.00 uur goed haalbaar is, immers, de nieuwe sonde moet haar luchtdoop nog krijgen.

Een nieuwe sonde betekent ook een nieuw gewicht en daarmee andere heliumvulling. Het gedrag van de totale contrapsie kan hierdoor ook afwijken voor wat betreft de stijgsnelheid. Dit is dus afwijkend ten aanzien van de ervaringen van voorgaande jaren. Dit maakt het vossenjacht des te competetiever en komt het voornamelijk aan op peilen. Voorspellingen via de rekenmodellen zijn minder van toepassing.

Op de foto een detail van de oplaatplek wie herkent dit?

2 gedachten over “Volgploeg ter plaatse”

Reacties zijn gesloten.