Aangekomen bij de oplaatplaats

11.30: inmiddels zijn we aangekomen op de plaats waar de ballon opgelaten gaat worden en dat is in …… we zien dat de activiteiten toenemen en inmiddels zijn er meer dan 200 kijkers op de video stream. De volgploeg pakt alle materialen op zijn gemak uit en dat bestaat uit een heleboel apparatuur om alles veilig te laten gebeuren. Je moet daarbij denken aan flessen met helium, een vulinstallatie, Compleet met gewichten en balans. Verder natuurlijk de sonde zelf en alle technische middelen om te kunnen controleren of alles goed werkt. Er staat een redelijke wind dus we zijn benieuwd hoe gaat het allemaal zal gaan. Het is de bedoeling dat de sonde om 1300 uur opgeladen gaat worden en dat kan plus of min een paar minuten zijn omdat we nu eenmaal niet de luxe hebben van de faciliteiten het KNMI. we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.