43e Ballonvossenjacht (voorlopig) afgelast

De organisatie van de Ballonvossenjacht heeft vanavond moeten besluiten dat de ballonvossenjacht van zondag 19 september 2021 –niet– zal plaatsvinden. Afgelopen week werd de organisatie geconfronteerd met gewijzigde polisvoorwaarden van onze verzekeraar. Hierdoor is aansprakelijkheid voor de ballon met payload niet langer verzekerd, dit is voor de organisatie niet aanvaardbaar.

In de afgelopen week is met alle mogelijke middelen geprobeerd een andere verzekeraar te vinden die de noodzakelijke dekking biedt. Dit is helaas niet gelukt waardoor wij dit prachtige evenement nu moeten annuleren.

Op dit moment wordt verder naar een oplossing gezocht. Alleen als deze oplossing spoedig gevonden wordt zal de 43e Ballonvossenjacht in 2021 alsnog op een latere datum plaatsvinden. Hierover zullen we in dat geval op onze website en de gebruikelijke media berichten.

9 gedachten over “43e Ballonvossenjacht (voorlopig) afgelast”

 1. Jammer dat zo’n leuk evenement met zo’n history hierop dreigt te sneuvelen. Ik hoop dat jullie een nieuwe en betaalbare verzekeraar gaan vinden.

  Succes!

  Dustin, PE1OZS

 2. Vraag ik me af hoe het KNMI dat op heeft gelost? Wellicht daar een oplossing?

 3. I and so many others are hoping a last minute solution will be possible.It will be terrible news if this wonderful event is unable to take place after all these years.
  73. Ian Harling G7HFS/PA3IKH

 4. Wait wut? Dat is wel een tegenslag zeg, het is wel belangrijk dat dit goed geregeld is natuurlijk. Het is 1 van de evenementen waar heel veel mensen naar uitkijken dus hopelijk lukt t toch nog om iets op eem later moment te doen.

  Er is toch nog nooit iets gebeurd met de ballon waarbij iets geclaimd moesg worden, gek dat ze dat niet willen verzekeren… hoe doet knmi dat eigenlijk??

  Succes met t vinden van een oplossing, we duimen ervoor!

 5. Is het wellicht mogelijk contact op te nemen met het KNMI om te kijken hoe en waar zij dit verzekerprobleem hebben opgelost?

 6. Real shame. Was looking forward to it, from Beachy Head nr. Eastbourne UK. G1FBH.

Reacties zijn gesloten.