Voorbereidingen gaande

De volgploeg is inmiddels aangekomen op de locatie waar de ballon dit jaar opgelaten zal gaan worden. Vanaf deze plek melden wij prachtig weer, uitstekende omstandigheden om de sonde te lanceren. Om de ballon rustig te kunnen blazen wordt op dit moment een tentje opgezet zodat we geen last hebben van de wind, ook al waait het niet zo hard.

Inmiddels hebben wij aan de hand van weer modellen zelf al een indicatie gekregen waar de sonde moet gaan landen, dat wordt nog spannend vandaag ! Op de repeaters horen we de nodige activiteiten en via atv is te bekijken hoe de operators druk bezig zijn met het maken van verbindingen.

Het is vandaag ideaal weer om te peilen. Het mag duidelijk zijn dat we geen regen verwachten en de temperaturen zijn aangenaam zodat het voor het hele gezin leuk is om mee te doen. Het is overigens nog niet te laat om hier toe te beslissen, je hoeft slechts een bel zegt te hebben en in de auto te stappen en je doet al mee…