Vandaag is de dag, goedenmorgen

Inmiddels is het 9 september en voor velen de langverwachte dag, vandaag vindt de ballonvossenjacht weer plaats! Als een klein wondertje hebben we vandaag opnieuw uitstekend ballonnenjaagweer (hét woord van 2018 😏) en kunnen we in ieder geval uitkijken naar een dag zonder regen en een aangename temperatuur.

Vandaag nemen we jullie via de website www.ballonvossenjacht.nl, twitter en facebook weer mee evenals via alle multimedia kanalen die er voor de ballonvossenjacht zijn ingericht, op naar een gezellig en spannend evenement. In de kelder bij radio club het gooi wordt vandaag de ballonvossenjacht weer begeleid  door de vele medewerkers die zich ieder jaar weer inspannen om er iets moois van te maken.

Alle updates die je vandaag te horen en te lezen krijgt  zijn het allereerste te horen via de repeaterfrequenties van PI2NOS , PI3UTR en op kortegolf. Enkele minuten erna zijn deze meldingen ook te zien via de eerder genoemde pagina’s. Als je de informatie dus echt zo snel mogelijk wil hebben, luister vandaag dan goed naar de radiofrequenties.

De updates zijn vandaag in handen van Mischa (PA1OKZ) die vanuit de volgequippe probeert om nuttige informatie te geven.  Updates  worden tijdens de jacht ongeveer ieder kwartier gegeven. Voor die tijd zal er wel een en ander geschreven worden maar is de regelmaat iets meer variabel omdat we natuurlijk erg druk zijn met de voorbereidingen om de ballon tijdig omhoog te krijgen, namelijk ongeveer 13 uur. Naarmate de ballon verder wegdrijft worden de aanwijzingen minder nauwkeurig zodat het echt op het peilen aankomt. Wanneer de payload / sonde weer op aarde terug gekeerd is kan het soms even duren voor er weer een update komt omdat we bij de landingsplaats doorgaans onze handen vol hebben om alles daar in orde te brengen voor een goede ontvangst van de peilers. Als alles gaat zoals voorzien dan zullen we weer live verslag doen van de prijs uitreiking via de bekende.

Namens de gehele organisatie wens ik iedereen een gezellige en voral spannende dag toe!