De statistieken

Inmiddels zijn er een dag verder. Tijd om een blik terug te doen naar gisteren. Als organisatie zijn we blij dat er een record aantal equipes bij de landingsplaats is gekomen. Liefst 53 wisten deze te bereiken. Daarmee is het vorige record van 46 equipes opnieuw verbroken. Alle equipes die op de landingsplaats zijn geweest hebben een leuk aandenken ontvangen. Onder hen ook Duitse en Vlaamse deelnemers!

Drukte bij de landingsplaats...
Drukte bij de landingsplaats…

Ook het aantal kijkers naar de videostream was behoorlijk. In de piek waren dit een kleine 800 mensen die gelijktijdig naar de videobeelden keken. Een behoorlijk aantal. Met dank aan Frank (PE3FRX) voor het ontvangen en doorzetten van de beelden.

De server voor de website liep de hele dag webpagina’s te serveren. En dat waren er best veel.  In totaal waren er 33.632 bezoeken die samen voor 153.522 weergaven zorgden. Er zijn dit jaar 44 berichten gepost. We tellen 5.699 unieke bezoekers deze maand.

In de radiokelder zijn 713 verbindingen gelogd. Op HF waren dit er 101, via PI3UTR 170 en via PI2NOS 442. Hoewel we het eerste kwartier op de 40-meter band actief waren liet de propagatie afweten waardoor we moesten afzakken naar de 80-meter band. Met dank aan onze 11 operators.

De QSL labels zijn inmiddel geprint en de kaarten worden komende week al klaargemaakt. Leden van de VERON en VRZA krijgen dit jaar dus nog een kaart via het DQB. Bezoek je QSL manager dus tijdens de kerstbijeenkomst. Geen lid van een vereniging, dan helaas ook geen QSL kaart.

Wij kijken terug naar een geslaagd evenement. Volgend jaar ergens rond mei zullen wij de eerste stappen weer gaat zetten voor de 41e Landelijke Ballonvossenjacht. We zullen proberen de ballon voor de afwisseling eens in Nederland te laten landen. 🙂

Over terugkijken gesproken. Otto (PD2ODR) is de hele dag met zijn videocamera op pad geweest. Van briefing tot oplating tot landing. Op korte termijn zal deze video te zien zijn.

Heb je leuke foto’s gemaakt voor op deze website stuur ze dan naar PH4X zodat ze op deze website geplaatst kunnen worden. Ook verslagen van deelnemers zijn meer dan welkom.

Wist je dat in totaal circa 25 vrijwilligers betrokken zijn bij de organisatie van dit evenement, dat enkele duizenden euro’s kost? Uw donatie is daarom welkom.

Een gedachte over “De statistieken”

Reacties zijn gesloten.