De eerste verwachtingen

Over enkele dagen is het zover: de Landelijke Ballonvossenjacht. Vanuit de organisatie zijn we druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Dinsdagavond komen de operators bij elkaar om de laatste zaken af te stemmen. Vanuit de techniek wordt er nog wat gesleuteld aan de transponder. En… voorzichtig een blik naar de eerste weersvoorspellingen voor zondag 9 september 2018.

Hoewel niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer, lijkt de eerste indicatie in ieder geval een mooie dag te brengen. De temperatuur zal in de middag oplopen tot 20 graden, de kans op neerslag blijft beperkt tot 10%. De windrichting zal ongetwijfeld nog wel draaien, de windkracht is redelijk voorspelbaar en doet op dit moment 3 Beaufort.

Kortom: mooi weer om mee te doen met de 40e Ballonvossenjacht!

3 gedachten over “De eerste verwachtingen”

  1. Once again i am looking forward to this excellent event.I will be portable from high ground above the town of Eastbourne on the south east coast of England.JO00DR.
    I hope to make many qso’s through the transponder and also on HF with the control station.Good luck to everyone in the 2018 Ballonvossenjacht.
    73.Ian Harling.G7HFS/PA3IKH.

  2. En als je dan toch de ATV spullen opgraaft om naar de ballon te kijken, kan je ervoor en erna natuurlijk een ATV verbinding maken in de VERON ATV contest. Deze is sinds mensenheugenis in het tweede volle weekend van september (wat dus hetzelfde weekend is).

Reacties zijn gesloten.