De laatste update van de 38e Ballonvossenjacht

lorenzaInmiddels zitten (ik denk) de meeste medewerkers van de Ballonvossenjacht met een tevreden gevoel thuis op de bank nog even de dag te overdenken. Het was er gelukkig opnieuw eentje om heel blij van te worden!

Na een moeizame organisatie met de nodige complicaties en tegenslagen volgde vandaag gelukkig een probleemloos evenement. Dit mogen we danken aan al die medewerkers die zich opnieuw enorm hebben ingezet om de Ballonvossenjacht tot een succesvol einde te brengen.

Er zijn weer op verschillende punten nieuwe hoogtepunten bereikt maar voor de organisatie is de mooiste beloning de opkomst op de landingsplaats. Met maar liefst 46 equippes en ca. 140 personen op de landngsplaats hebben we opnieuw de vorige jaren ruimschoots weten te evenaren. Ook danken we alle gebruikers, deelnemers en geinteresseerden voor de discipline die we overwegend mochten genieten via alle frequentie. Het maakt de ballonvossenjacht tot een prachtige stimulans voor de radiohobby en natuurlijk ook een uitstekende reclame.

Namens alle deelnemers, sympathysanten en organisatie gaat een bijzonder hartelijk dank uit naar het K.N.M.I. en beide amateurverenigingen VERON en VRZA voor hun sponsoring. Zonder financiele middelen zou dit prachtige evenement immers niet langer bestaan…

Een goede jacht eindigt altijd met een gezellig etentje (zie foto) waarbij we lekker nagebabbeld hebben en ook alweer boordevol energie zitten voor het komende jaar. Er is vanavond een héél goed idee ontstaan om de ballonvossenjacht nog veel aantrekkelijker te maken. Het gaat om een wijziging die we de komende maanden op ons gemak gaan uitwerken en heeft vooral het effect dat het nóg meer een radio peilevenement wordt. Het zou hierdoor wel eens tot een hele andere ballonvossenjacht met nog meer dynamiek kunnen leiden. We houden jullie op de hoogte.

Welterusten.

Namens het hele team Ballonvossenjacht,

Mischa, PA1OKZ
Algemeen coordinator

2 gedachten over “De laatste update van de 38e Ballonvossenjacht”

 1. Beste medewerkers van de ballonvossenjacht.
  Was geweldig om weer mee te maken. in 2015 voor het eerst ontdekt op de repeater NOS. Gisteren gevolgd op deze site, de repeater en ‘live’ de ballon gehoord op mijn sdr ontvanger (via een gewone rondstraler op het dak)

  Het enige wat ik een beetje miste dat er geen gelegenheid was om als luisteramateur(NL 13771) je in te melden. Misschien een tip voor volgend jaar?

  Met vriendelijke groet
  Bart Zandstra (NL13771)

 2. Je kunt natuurlijk altijd als luisteramateur een QSL kaart sturen en dan krijg je er ongetwijfeld een retour.
  Dat deed ik zelf ook voordat ik zendamateur was.

Reacties zijn gesloten.