5 gedachten over “Update 15.50:”

 1. congrats to the winning team!

  the transponder was fb to operate from my QTH – mni tnx fr this project – vy 73 Mike, DL2MF

  1. De data komt niet (meer) beschikbaar. Dit heeft twee redenen:
   1) Zoals wellicht te zien is op de kaart, kampte de volgploeg met een defecte ontvanger. Daardoor is een groot deel van de data weg. Dit hebben we moeten reconstrueren om een goede map te maken. Vanaf Lelystad is een en ander weer goed gegaan.

   2) De data geeft (te) veel informatie weg over de stijg- en daalsnelheden. Leuk voor modellen en slimme software waar enkele teams gebruik van maken, maar het blijft een peiljacht. De organisatie heeft al enkele variabelen gewijzigd, onder andere door het gebruik van 2 nieuwe parachutes, om de landingsplaats niet te voorspelbaar te maken. Een pijler blijft beslist noodzakelijk.

   De uitleg is ook terug te luisteren in een QSO op de NOS vanochtend tussen 0830 en 0900 tussen PA1OKZ, PA3AKK, PE1PTP en ondergetekende.

Reacties zijn gesloten.