Over twee weken is het zover

Over twee weken is het zover: dan vindt weer de jaarlijkse Ballonvossenjacht plaats. Dit jaar zijn er enkele kleine veranderingen; Zo zal de organisatie dit jaar zijn intrek nemen in het clubgebouw van Radio Club ’t Gooi (PI4RCG) in Hilversum. We kunnen op deze locatie gebruik maken van de reeds aanwezige faciliteiten en tevens bestaat – beperkt – de mogelijkheid om bezoekers te ontvangen. Ben je niet in de gelegenheid om de ballon te volgen maar wil je een kijkje nemen bij de operators kom dan naar de Radiokelder aan de Jan van der Heijdenstraat 36-38 in Hilversum. Het is verstandig om bij de operaters op één van de frequenties te checken of er ruimte is.

Prijs voor iedere deelnemende groep
Dat de ballonvossenjacht leeft onder de deelnemers blijkt wel. Afgelopen jaren mochten we een record aantal deelnemers aan de finish verwelkomen! Wellicht zien we dit jaar opnieuw nieuwe deelnemers verschijnen bij de locatie waar de ballon zal landen. Voor ieder team dat aankomt op deze locatie zal er een aandenken beschikbaar zijn, naast de gebruikelijke bekers voor de 1e, 2e en 3e prijs. Actief deelnemen aan de jacht wordt dus ook dit jaar weer beloond!

Camerabeelden nog onzeker
Evenals vorig jaar is de gehele 13cm band op 14 september in gebruik door verschillende primaire gebruikers; dit jaar zijn er zelfs vier vergunningen afgegeven voor de dag dat de ballon over Nederland vaart. De organisatie is daarom actief in overleg met het Agentschap Telecom om te kijken of we de frequentie 2330 MHz mogen gebruiken. Wij houden onze vingers gekruisd, doet u met ons mee?

Opnieuw actief op de 40-meter band
Vorig jaar was de organisatie voor het eerst QRV op de 40-meter band, naast PI3UTR en PI2NOS. Het resultaat van vorig jaar leert dat dit een beduidend beter resultaat oplevert dan de voorheen gebruikte 80m band. We zullen een geschikte frequentie gebruiken zodat ook Novice stations die zich buiten bereik van de beide landelijke repeaters bevinden een mogelijkheid hebben om zich in te melden. Vorig jaar mochten we ruim 700 verbindingen loggen. De stations zullen vanaf circa 10.00 uur in de ochtend actief zijn met de call PI4RCG. De 40-meter frequentie zal ergens tussen 7060 en 7080 kHz liggen.

15 gedachten over “Over twee weken is het zover”

Reacties zijn gesloten.