Voorbereidingen Ballonvossenjacht 2013 in volle gang!

De voorbereidingen voor de ballonvossenjacht zijn in volle gang, immers, over 5 weken is het alweer zover. De artikelen naar alle verschillende media zijn er inmiddels allemaal uit en omdat het dit jaar alweer de 35e ballonvossenjacht is verwachten we veel animo.

Het evenement is natuurlijk bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de radiohobby, maar wist je al dat veel deelnemers de ballonvossenjacht als familie evenement zien? Moeder achter het stuur, vader die peilt en de kids vinden het allemaal reuze spannend, en ze hebben ook genoeg te doen. Wat dacht je van uitpuzzelen welke route gereden moet worden, of snuffelen op internet naar de laatste updates…

Natuurlijk willen we graag zoveel mogelijk equipes zien aan de finish. Daarom hebben we dit jaar voor elke groep die aankomt een aandenken beschikbaar, zorg dus dat je er bij bent!

Op dit moment werken we er hard aan om PI3UTR weer als landelijke repeater in de lucht te kunnen brengen vanaf maar liefst 350m hoogte. De mede-frequentiegebruikers hebben reeds hun medewerking toegezegd (waarvoor hartelijk dank) en we hopen dat het Agentschap Telecom de 24 uurs toestemming zal verlenen. Ook is PI2NOS weer volop in gebruik tijdens deze dag om de jagers en andere belangstellenden op de hoogte te houden en QSO’s te maken.

Na jaren van afwezigheid hebben we dit jaar het team van de ATV repeater PI6ATV bereid gevonden om de sonde te gaan volgen en de ATV beelden uit de ballon live door te zetten. Zorg dus dat je je ATV setup in orde hebt en je de repeater kan ontvangen. Kijken via internet kan ook, de livestream heeft dit jaar een enorme capaciteit zodat we niemand hoeven teleur te stellen!

Zet ‘m dus in je agenda, 15 september 2013, de 35e ballonvossenjacht! Vanaf 10 uur ’s ochtends zijn we al in de lucht en de jacht begint om(streeks) 13 uur!