Laatste voorbereidingen

Er wordt hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen. De sonde is zo goed als klaar. Het commando centrum is ook bijna gereed. Zaterdag 11 september zullen daar de laatste werkzaamheden verricht worden. Zo viel op het laatste moment de internetverbinding uit, dat willen we zondag natuurlijk niet hebben! Gelukkig is deze inmiddels weer hersteld en voor de zekerheid zullen er zondag ook diverse UMTS-sticks aanwezig zijn als backup.

De nieuwe website is gereed voor bezoek. Het enige wat nog niet operationeel is, is het logboek. De operators zullen in het commando centrum loggen in een (lokale) centrale database. Deze database wordt gerepliceerd naar de website en zal live uitleesbaar zijn. Althans, dat is het idee. De replicatie tussen databaseserver en webserver zal nog opgezet moeten worden.

3 gedachten over “Laatste voorbereidingen”

 1. Dringend verzoek de preciese langsdinsplaats niet te snel bekend te maken. In 2009 landde de ballon om 15.15. Iets na 15.35 kreeg ik telefonisch uit Nederland door dat de locatie al op internet stond. Rond 15.45 kwamen wij, op eigen peiling, ter plaatse en waren het zesde equipe! Ik ben liever 16e op eigen peiling dan 6e op de TomTom. Dan is alle moeite voor niks geweest. Dus graag wachten tot er een redelijk aantal binnen is en eventueel via de vos-frequentie een 15 minuten-waarschuwing geven.
  Verder niets dan lof voor de jaarlijkse organisatie en wens iedereen een goede jacht.

 2. HIER KUN JE LIVE BEELDEN ZIEN
  TEVENS RELAIEREN WE OP TEAM TALK HET SIGNAAL DOOR
  SUC6
  VAN HET HELE TEAM TALK TEAM

  IK ZELF KOM UIT BRUNSSUM LIMBURG EN BEN BLIJ
  DAT IK OP DEZE MANIER TOCH VEEL MEE KRIJG

  P.S QSL KAART B.V.D

Reacties zijn gesloten.