17.22: Ballonvossenjacht 2010 Рr̩sume

Zojuist is de prijsuitreiking afgesloten en hebben we de eerste drie prijswinnaars letterlijk in het zonnetje (die is gaan schijnen) gezet.

Uiteindelijk hebben zich 20 groepen gemeld bij de organisatie, opnieuw een prachtige score. Het liep dit jaar een beetje anders dan voorzien doordat de sonde veel sneller naar beneden kwam dan normaal gesproken het geval is. De ballon is dit keer bij het klappen voor een deel intact gebleven waardoor het latex zich deels om de twee parachutes had gewikkeld. Een gescheurde parachute was hiervan het gevolg. Al met al kwam de sonde na het klappen van de ballon hierdoor in ongeveer 20 minuten naar beneden terwijl dit normaal gesproken ruim drie kwartier duurt.

Ondanks het harde vallen is de sonde nog behoorlijk intact. Er zal wel het nodige herstelwerk moeten plaatsvinden maar dat mag de pret niet drukken. Met name ATV heeft het moeten ontgelden, de antenne (vier quad’s onder een hoek van 45 graden) is verwoest en zal moeten worden vernieuwd, of de ATV zender nog werkt is nog de vraag.

Inmiddels heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden, een foto van de winnaars:

Wij kijken weer met veel genoegen terug naar de ballonvossenjacht 2010 en hopelijk met ons veel deelnemers en volgers.

Tot volgend jaar !

Het ballonvossenjacht team

n.b.: volledige uitslag en foto’s volgen op korte termijn, houd deze website in de gaten !

2 gedachten over “17.22: Ballonvossenjacht 2010 – résume”

  1. Zekers! Thuis “gekluisterd” vanwege (QRL, waakdienst) heb ik me prima vermaakt met 80m, 2m & 70cm. Zo kon ik een (echo)link naar PI6TEN ook mooi testen.
    Proficiat & 73, Maarten PA4MDB

  2. We konden zelf niet meedoen ivm geluidstechniek bij Komfestijn in Rosmalen (bij Den Bosch). Wel hadden wij een kraam ter beschikking en via een condormobilofoon in tafelstandaard en een verticaal antenne boven op de kraam, kon het publiek de ballon en de repeater horen. Wat opviel was dat de ballontransponder soms ruisvrij te ontvangen was terwijl de vossezender bijna in de ruis wegviel. Leuk te horen dat die tot 22Km hoogte ging. Het signaal werd later op de middag zwakker omdat de ballon van ons afdreef. Op de stand waren ook wat vossenjachtspullen te zien voor 80 en 2. Helaas niet zoveel belangstelling van het publiek, het was ook slecht weer. Foto’s Rosmalen staan ondertussen op de site.

Reacties zijn gesloten.