14.18: sonde update

De sonde beweegt zich noord / noordoost en is in de omgeving van Lelystad. De stijgsnelheid neemt een klein beetje af maar desondanks hangt de ballon inmiddels ruim 13 kilometer boven het aardoppervlak. De 2 meter bakens en ATV zijn op verschillende plaatsen in Nederland uitstekend te zien.

Via de transponder op 145.475 dienen zich ondertussen vele buitenlandse stations aan. Aangezien er veel door elkaar gesproken wordt heeft zich een heuse ‘netcontrol’ aangediend die probeert om het een beetje te organiseren. Op dit moment horen we vooral stations uit GB, DL en ON en een enkele F. Netcontrol is erg optimistisch en roept inmiddels “CQ outside of Europe”, ook al is dit per vergissing 😉

Een gedachte over “14.18: sonde update”

  1. beacon hrd 12.02 utc with s3 , hrd 12.33 utc with s5 , booth with qsb , on vertical in JO30BW nr the city of Aken ; also made my very first transponder uhf/vhf qso pa3bci Daan via balloon : tnx !!! 73 van Bob , DH8KM

Reacties zijn gesloten.